Mijn favorieten

Waarom huizenverkopers kiezen voor een kleiner makelaarskantoor.


Waar men vroeger koos voor het grootste makelaarskantoor kiest men tegenwoordig steeds vaker voor een klein, lokaal kantoor. Waarom kiest men eigenlijk voor een klein kantoor?
De traditionele etalage van het makelaarskantoor is door de komst van social media en huizenwebsites zoals Funda steeds minder belangrijk. De etalages tonen vaak oud nieuws of woningen die reeds verkocht zijn. Dit is een manier van reclame voor het makelaarskantoor, maar niet echt relevant voor een woningzoekende en dus ook niet voor een verkoper. Dit is dan ook geen reden meer om voor een groot kantoor te kiezen.

 

Een klein makelaarskantoor heeft door IT-ontwikkelingen toegang tot dezelfde systemen en informatie als een groot kantoor, dat is dus niet iets waar het verschil gemaakt kan worden. Waar een groot kantoor vroeger het verschil kon maken door efficiëntere processen, is dit nu slechts ten dele het geval. Maar waar wordt dan wél het verschil gemaakt?
 

Persoonlijke aandacht en kwaliteit. Dat is belangrijk! We willen onze makelaar rechtstreeks kunnen benaderen, zonder tussenschakels. We willen een band opbouwen en steeds hetzelfde, vertrouwde gezicht zien. We willen dat de makelaar elk hoekje van ons huis kent! En niet, zoals de kijker, het huis voor het eerst ziet.
 

De makelaar moet tijd voor ons vrij maken en ons laten voelen dat we belangrijk zijn. Een klein kantoor heeft minder of geen werknemers en hoeft niet elke maand een x aantal woningen te verkopen om de vaste lasten te kunnen betalen. Er kan dus meer tijd gereserveerd worden om verschillende klanten goed te helpen.
 

Een ander voordeel: de potentiële kijker krijgt tijdens de bezichtiging direct de gevraagde informatie van de makelaar. Hierdoor ontstaat er geen ruis, onzekerheid of vertraging in het proces. We willen niet dat de kijker de tekst “dat weet ik niet”, te horen krijgt. Een betrokken, vaste makelaar weet alle ins en outs van uw huis en kan alle vragen van kijkers goed en snel beantwoorden.
 

We hebben het allemaal druk met onze eigen bezigheden zoals werk, familie en sociale bezigheiden. We willen onze makelaar dan ook graag kunnen bereiken op het moment dat het ons uitkomt. Ook als dat in de avond via een whatsapp’je is of op zaterdag via een telefonisch gesprek is.
 

Kortom, we willen ons op ons gemak voelen! En geen nummer zijn.
 

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen te noemen waarom huizenverkopers juist nu kiezen voor een klein makelaarskantoor. Wilt u het ook ervaren? Zet uw huis te koop bij het plaatselijke, kleine(re) makelaarskantoor.